Huawei Watch GT 2 – sportklocka som försöker vara en smartklocka

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 är en ny och förbättrad sportklocka som också försöker vara en smartklocka. Modellen ersätter befintliga Watch GT med förbättrad design och bättre hälsofunktionalitet.


Huawei Watch GT 2 presenterades samtidigt med nya mobiltelefonerna Mate 30 och Mate 30 Pro. Tillsammans utgör de Huaweis senaste och mest påkostade produkter i mobilkategorin hittills.

Bland nyheterna med Huawei Watch GT 2 hittar vi förbättrad spårning och mätning av träningsaktiviteter, samt en rad nya hälsofunktioner kring sömn- och pulsmätning. Totalt finns nu 15 olika träningslägen med flera val kring varje läge.

Huawei Watch GT 2 finns i två storlekar – 42mm och 46mm – där båda använder en speciell, omdesignad skärm på 1,4 tum med reptåligt glas ovanpå.

Den totala tjockleken är 9,4mm och vikten stannar på låga 29 gram.


Huawei Watch GT 2 har 14 dagars batteritid

huawei watch gt 2 2

Batteritiden anges till 14 dagar om du inte aktiverar träningsfunktionerna. Använder du inbyggda GPS:en får du maximalt 30 timmars användning. Lyssnar du på musik kan du få en hel dags batteritid och upp till 10 timmars telefonsamtal över Bluetooth.

För att nå de förbättrade batteritiderna använder Huawei Watch GT 2 en ny och förbättrad Kirin A1-processor under skärmen. Den ska vara dubbelt så energieffektiv som processorn i föregångaren Watch GT. Även Bluetooth-kretsen ska vara mycket bättre med dubbla räckvidden.

Det finns även 2 GB inbyggt lagringsutrymme som ska hålla upp till 500 låter. Mängden är i det minsta laget och är bara hälften av vad Samsung Galaxy Watch Active har. Tyvärr Huawei, men det här är bara snålt.

Huawei Watch GT 2 kostar från 229 euro för den mindre 42mm-varianten och 249 euro för varianten på 46mm. Lansering sker i oktober och lär vara ett bra komplement till din Huawei-telefon – om du nu råkar ha en sådan. För dig med en iPhone är Apple Watch det bättre valet och har du en Samsung-telefon finns utmärkta Galaxy Watch Active och Watch Active 2 som är riktigt bra smartklockor.