Movado Connect 2.0 – ny smartklocka med WearOS & Snapdragon Wear 3100

movado connect 2 2019

Movado Connect 2.0 är en ny smartklocka med WearOS, Snapdragon Wear 3100 och 1 GB RAM-minne. Det är också en tämligen dyr modell med startpris från 6 000 kronor.


Movado Connect 2.0 finns i två storlekar

Movado Connect 2.0 finns i storlekarna 40mm och 42mm; båda med samma processor, lagringsutrymme och RAM-minne. Det enda som skiljer dem är den fysiska storleken samt prislappen.

Smartklockan är den första modellen från tillverkaren sen 2017 och Movado Connect 2.0 är ordentligt uppgraderad med senaste hårdvaran för kategorin.

Qualcomm Snapdragon Wear 3100 är en snabb och jämförelsevis strömsnål processor för smartklockor, och den senaste på marknaden om du vill ha WearOS på handleden. 1 GB RAM-minne är dubbelt så mycket som många andra, tidigare modeller vilket ökar prestandan rejält tillsammans med processorn.

Det inbyggda lagringsutrymmet är inte anmärkningsvärt på något vis. En normal mängd för WearOS och uppladdning av exempelvis musik som du kan ta med på träningsrundor utan mobiltelefonen.


Movado Connect 2.0 har en always-on-skärm (AMOLED)

movado connect 2 2019 fram bak

Innanför den 40mm eller 42mm stora boetten sitter en AMOLED-skärm. Den har always-on-funktionalitet och är i princip identisk med föregående modell Movado Connect.

På smartklockans undersida sitter en pulsmätare och inbyggt finns även NFC, Bluetooth samt GPS. Vi hittar även en ljusmätare, ett gyroskop och en altimeter och mikrofon.

Inga konstigheter alltså, det är precis vad man kan förvänta sig av vilken annan smartklocka som helst. På högersidan av boetten sitter tre knappar, varav den ena är en roterbar variant för extra val. De två vanliga knapparna är programmerbara med olika funktioner.

Movado Connect 2.0 går att köpa i butik från den 14 oktober. Priset är från 495 USD, eller runt 6 000 kronor inklusive moms.