Klipsch lanserar over-ear-lurar med brusreducering och lång batteritid

klipsch over ear noise cancellation headphones 2020

Kända högtalartillverkaren Klipsch lanserar brusreducerande HiFi-hörlurar på CES 2020. Hörlurarna har 30 timmars batteritid och är en fullstor over-ear-modell med lansering under 2020.

De nya hörlurarna har det minst sagt oinspirerande namnet “Klipsch Over Ear Active Noise Cancelling Headphones”. Modellen använder Bluetooth 5.0 och har så kallat ”ultra-plush memory foam” som formar sig efter användarens huvudform.


Enligt Klipsch har hörlurarna en ultralätt design som är bekväm även efter flera timmars användning. 30 timmars batteritid gör att du får flera arbetsdagars kontinuerligt lyssnande utan att du behöver ladda det inbyggda batteriet. För laddning används tacksamt nog USB-C som sig bör på prylar som släpps 2020.

Klipsch Over Ear Active Noise Cancelling Headphones är kompatibel med ljudkodek som SBC, aptX HD och AAC. Det betyder att du får hög bitrate för bra ljudkvalitet med Android, samtidigt som modellen är kompatibel med iOS (som bara stöder AAC).

Det är oklart om hörlurarna stöder högupplöst och okomprimerat ljud.

Hörlurarna har stöd för alla digitala assistenter som fungerar på anslutna mobiltelefoner eller surfplattor.

Klipsch Connect App för att ställa in hörlurarna

För att ställa in det önskade ljudet (EQ) och konfigurera andra inställningar så behövs appen Klipsch Connect App. Appen finns till både Android och iOS, och används även till andra produkter från tillverkaren.

Den stora frågan före lanseringen är huruvida Klipsch Over Ear Active Noise Cancelling Headphones på allvar kan möta konkurrenter som Sony WH-1000XM3 och Bose QuietComfort 35 II.

Kanske snarare kommer hörlurarna att konkurrera med nya generationens hörlurar från Sony och Bose; lansering till butik sker under hösten 2020 – och det är väldigt långt dit. Dessutom är prislappen väl tilltagna 399 USD, eller cirka 4 700 kronor inklusive moms i Sverige.

Klipsch är en erkänd tillverkare med många utmärkta HiFi-produkter på marknaden. Det finns stor potential kring de nya hörlurarna med den kunskap och tekniska expertis som Klipsch utmärkt sig med ändra från företagets start 1946.

Frågan är om tillverkaren på allvar kan konkurrera med väletablerade hörlurar i samma kategori och prisklass – vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.