AirPods Pro har lägst latens av alla AirPods-modeller

Apple AirPods Pro

AirPods Pro har lägst latens av alla AirPod-modeller. Det avslöjar ett nytt test som visar att Pro-modellen har hela 47 procent lägre fördröjning jämfört med första generationens Apple AirPods.


  • Mycket lägre fördröjning från att ljudet spelas till att du hör det
  • Första generationens AirPods är sämst i testet
  • Hög latens kan påverka film- och spelupplevelser
  • Lästips: Fungerar Apple AirPods Pro med Android?

Webbsajten stephencoyle.net har mätt fördröjningen i ljudet från iPad Pro till alla befintliga AirPods-modeller – och testet visar att det finns en klar vinnare med mycket lägre latens än de andra modellerna.

Testet är noga förklarat i artikeln och rigoröst nog för att ge ärliga testresultat. Förutom att inkludera tre generationens AirPods så slänger stephencoyle.net även in Beats Studio 3, Sony WH-CH700N och högtalaren i iPad Pro som en bonus.

Vad betyder latens för mina hörlurar?

Latens är en försvenskning av ordet ”latency”, som betyder föredröjning. För trådlösa hörlurar är latens den tid det tar från att uppspelningskällan skickar ljudet till hörlurarna och du kan höra det.

En hög latens betyder inte att du får en sämre musikupplevelse. Om du däremot kollar på exempelvis Netflix eller YouTube så kan en hög latens göra att bilden visas innan du hör ljudet, vilket gör att bild och ljud är i osynk.


Vad är skillnaden i latens för AirPods, AirPods Gen 2 & AirPods Pro?

ModellKretsLatensSkillnad
Apple AirPods ProApple H1144 ms47% lägre
Apple AirPods Gen 2Apple H1178 ms35% lägre
Apple AirPodsApple W1274 ms

Vad är en bra latens för att kolla på film med trådlösa hörlurar?

Enligt artikeln på stephencoyle.net är en hög latens inte nödvändigtvis negativt för filmupplevelsen. Anledningen är att moderna operativsystem kompenserar för eventuell fördröjning genom att spela upp ljudet först och därefter videon, vilket gör att de upplevs vara synkroniserade.

Tyvärr är det inte alltid en optimal lösning och en låg latens är fortfarande mycket bättre än att operativsystemet ska behöva kompensera.