Samsung Galaxy Buds 2 är på gång – större batterikapacitet

samsung galaxy buds svarta 2019

Om du planerar att köpa Samsung Galaxy Buds så kan det vara läge att avvakta. Det pratas om en ny modell med större batterikapacitet och hörlurarna har nyligen landat hos amerikanska FCC. Räkna med lansering inom en snar framtid.

Vad har hänt?

Innan ny elektronik får släppas i USA så måste produkterna registreras hos myndigheten FCC. Nyligen noterades en ny registrering för hörlurar med modellnumret SM-R175 från Samsung. Samtidigt har läckta renderingar på vad som sägs är nya Galaxy Buds 2 visats på internet. Det vore inte osannolikt att den sydkoreanska tillverkaren förbereder en snar lansering.

Vilka förbättringar har Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds?

I skrivande stund är det enda vi känner till större batterikapacitet, både i själva hörlurarna och laddningsskalet.

Galaxy Buds 2Galaxy Buds
Hörlurarna150 mAh100 mAh
Laddningsskal600 mAh400 mAh

Huruvida det tillkommer fler nyheter återstår att se, men det låter inte troligt att bara ökad batterikapacitet är den enda nyheten med Galaxy Buds 2. Artikeln uppdateras direkt när vi får vidare uppgifter.

När släpps Samsung Galaxy Buds 2?

Det finns inget officiellt datum för lanseringen av Samsung Galaxy Buds 2. Med tanke på att hörlurarna har landat hos FCC för registrering så lär det dock inte dröja länge innan vi får se dem i butik. Det är tänkbart att modellen visas samtidigt med Galaxy S11-serien någon gång i februari 2020.

Hur mycket kostar Samsung Galaxy Buds 2 vid lanseringen?

samsung galaxy buds prishistorik 2019

När första generationens Galaxy Buds lanserades i februari 2019 var det med cirkapriset 1 590 kronor. Två månader senare hade priset minskat med nio procent, eller cirka 145 kronor.

När vi granskar prishistoriken för Galaxy Buds ser vi att priset inte sjunkit speciellt mycket sedan lanseringen. I skrivande stund är lägstapriset 1 245 kronor, en minskning med nära 22 procent på tio månader.

Det är inte troligt att Samsung sänker instegspriset under första generationens Galaxy Buds. Räkna med 1 600 kronor eller mer beroende på hur många förbättringar Samsung har implementerat.

Om vi ska tro prishistoriken finns inget stort ekonomiskt incitament till att vänta med ett köp av nya modellen. Du sparar bara några få hundralappar efter att ha väntat flera månader. Däremot kan du avvakta lite med gamla modellen som lär minska snabbt i pris när nya hörlurarna släpps.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.