JLab Go Air: Äkta trådlös hörlurar med Bluetooth 5.0 & lågt pris

jlab go air 1

JLab har lanserat äkta trådlösa hörlurarna Go Air med fem timmars batteritid per lur, vattentålighet enligt IPX4-specifikationen och ett jämförelsevis lågt pris.

JLab Go Air är bland de billigaste äkta trådlösa hörlurarna på marknaden. Cirkapriset är bara 29 USD, vilket är cirka 340 kronor inklusive moms här i Sverige.

Det är betydligt lägre än tungviktare som Apple AirPods Pro, Huawei FreeBuds 3 och Samsung WF-1000XM3. Faktum är att det till och med är mindre än vad ett batteribyte i konkurrenternas hörlurar kostar.

JLab Go Air använder Bluetooth 5.0 för anslutning till en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Hörlurarna kan användas med både Android och iOS, men de är primärt anpassade för Android-enheter.

jlab go air 2

Battertiden anges till fem timmar med det inbyggda batteriet i själva hörlurarna eller totalt 20 timmar extra med batteriet i laddningsetuit.

Hörlurarna är vattentåliga enligt specifikationen för IPX4. Det betyder att de klarar svett och lättare regn, men du bör inte tränka dem i vatten.

Det sitter sensorer på sidorna av hörlurarna för att kontrollera uppspelningen.

Här är alla sensorfunktioner som JLab anger på sin webbsajt för Go Air:

Vänster hörlur

Volym ner:
Tryck 1 gång

Assistent:
Tryck 2 gånger

Föregående spår:
Tryck & håll 1+ sekund

Ändra EQ:
Tryck 3 gånger

Ström på:
Tryck & håll i 3+ sekunder

Höger hörlur

Volym upp:
Tryck 1 gång

Spela / Pausa:
Tryck 2 gånger

Nästa spår:
Tryck & håll 1+ sekund

Svara på samtal:
Tryck 1 gång

Lägg på samtal:
Tryck 2 gånger

Neka inkommande samtal:
Tryck & håll 1+ sekund

Ändra EQ:
Tryck 3 gånger

Ström på:
Tryck & håll i 3+ sekunder

Du kan använda båda hörlurarna eller bara en lur åt gången om det är nödvändigt. Precis som många dyrare modeller så har Go Air även automatisk aktivering när lurarna plockas ur laddningsetuit.

JLab Go Air har ställbar EQ-funktion som med ett tryck på sidan av lurarna växlar mellan JLab Signature, Balanced och Bass Boost-lägen. Du kan även använda equalizern i appar om du föredrar det så klart.

jlab go air 3

Go Air har en vikt på 5 gram per lur och totalt 50 gram med tillhörande laddningsetuit. Tillverkaren har en tvåårig garanti utöver den garanti som du får via svenska butiker.

Hörlurarna kan köpas från mars 2020 med cirkapriset 29 USD, eller runt 340 kronor inklusive moms. Räkna med något högre pris på svenska marknaden då det alltid är ett litet extra påslag efter omräkning från USD.

Läs mer om hörlurarna på den officiella produktsidan hos JLab.

Specifikationer för JLab Go Air

Högtalarelement8mm dynamiska
32 ohms
20Hz – 20kHz
MikrofonBåda lurarna
MEMS
Batteri5 timmar per lur
20 timmar med etui
Laddningstid0-100%: 1,5 timme per lur
0-100%: 2 timmar för etuit
Snabbladdning: 15 min = 1h
BluetoothBluetooth 5.0
Vikt5 gram per lur
50 gram totalt med etuit
VattentålighetIPX4
Garanti2 års garanti hos JLab
LanseringsmånadMars 2020
Cirkapris29 USD / 340 kronor inkl moms
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.