YouTube Music: Ingen app för Wear OS innan Play Music stängs ner

google-play-music-headphones

När Google Play Music slutar fungera för en del användare i september så finns inget alternativ för Wear OS-användare. YouTube Music har nämligen ingen app för smartklockor med Android.


Den senaste tiden har Google skruvat upp temperaturen för alla som använder musiktjänsten Play Music. Helt nyligen presenterades exempelvis en tidsplan för nedstängningen av Play Music och övergången till YouTube Music.

Vi vet att de första kontona slutar fungera i september, ännu fler i oktober. I december raderas all data från Play Store och den som inte har bytt till YouTube Music eller extraherat sin information då är helt ute i kylan.

En detalj för alla med en Wear OS-klocka på handleden är att YouTube Music inte har en app – än. Det går att styra musikuppspelning ändå, men du får inte samma upplevelse som med Play Music. Huruvida det är ett större problem eller inte återstår att se.

Vi vet att Google har projekt igång som ska ge en bättre upplevelse för Wear OS med företagets musiktjänst, men vad det innebär och när resultatet släpps återstår att se.


Den stora utmaningen är att det inte går att spela offline-sparad musik via YouTube Music i Wear OS för en tid framöver. Det är ett hårt slag för den nischade grupp med individer som behöver den funktionaliteten.

Google har länge pratat om att övergången från Play Music till YouTube Music ska vara sömlös och enkel. Men nu verkar det som att det löftet inte är värt speciellt mycket för många användare.