Apple TV+ helt gratis i 2 månader – så gör du

Apple TV 4K
Tredje generationens Apple TV 4K. Foto: Apple

Apple har just nu ett erbjudande som ger dig två månader kostnadsfritt TV+ i samarbete med popstjärnan Selena Gomez.

Anledningen till de två gratismånaderna är att dokumentären My Mind & Me har premiär på Apple TV+. Den börjar visas från den 4 november 2022 och är en biografi om Selena Gomez.

Så får du två månader gratis Apple TV+

För att ta del av erbjudanden så behöver du använda en speciell länk som går till Apples webbsajt. Så här gör du:

  1. Öppna den här sidan i webbläsaren
  2. Notera att det står ”redeem.apple.com” i adressfältet
  3. Klicka på knappen ”Accept 2 Months Free”
  4. Följ instruktionerna på skärmen

Tänk på att prenumerationen förnyas automatiskt när det har gått två månader.

När de två gratismånaderna är över så kostar Apple TV+ istället 89 kronor per månad (ja, du läste rätt, 89 kronor per månad). Anledningen till det högre priset är att Apple nyligen skruvat upp alla sina priser för prenumerationer på Apple Music, Apple One och Apple TV+.

Lästips: Apple TV Plus är bästa streamingtjänsten enligt ny rapport

Fungerar för nya och gamla användare

En stor fördel med erbjudandet är att både nya och gamla prenumeranter får använda det.

Normalt är det bara nya prenumeranter som aldrig testat en tjänst eller nyttjat ett tidigare erbjudande som får använda den här typen av erbjudanden.

Men Apple öppnar upp för alla, gamla som nya användare, vilket indikerar att de vill locka in nya och betalande prenumeranter. En stor skillnad mot erbjudandet om gratis Apple Music för den som köpt AirPods-hörlurar, men som bara gäller för helt nya användare.

Problem som kan uppstå när du nyttjar erbjudandet

Vi upplevde initialt ett problem med att iTunes inte kunde verifiera vår beställning. Hela processen stannade vid att appen försökte kontakta banken efter att vi verifierat oss med bank-ID.

Det krävdes ytterligare två försök innan beställningen kunde gå igenom och vi fick våra gratismånader.

Det sista du ser efter att beställningen är avklarad är ett meddelande med texten ”Du har nu löst in koden” och ”Tack för att du löste in koden. Ta del av ditt abonnemang på Apple TV+”.

Trots att allt var färdigt så hängde en ensam ruta kvar med rubriken ”Connecting to the iTunes Store…”. Om du upplever samma sak så kan du stänga ner den i slutet utan att din beställning avbryts.

Det visade sig sedan att ytterligare en beställningsruta i bakgrunden låg kvar och såg ut att försöka ladda något. Även den kunde stängas ner efteråt.

Tidigare erbjudanden om Apple TV+

Det här är varken det första eller det bästa erbjudandet som Apple har haft om TV+.

Tidigare i mars rapporterade vi att alla med en Playstation 4 kunde få filmtjänsten helt gratis i tre månader, helt utan andra förbehåll.

Och den som lyckats få tag på en Playstation 5 kunde länge få hela 6 månader gratis Apple TV+ som bonus. Ett erbjudande som gällde under flera månader, fram till den 22 juli 2022.

Ofta har Apple dessutom många andra bra erbjudanden för Apple-användare. Exempelvis går det än idag att få 6 månader gratis Apple Music om man köper AirPods- eller Beats-lurar.

FAQ

Hur använder jag gratiserbjudandet om kostnadsfritt Apple TV+?

Gå till den här webbsajten och följ instruktionerna.

Får tidigare prenumeranter använda erbjudandet?

Ja, både gamla och nya användare får två månader helt gratis.

Hur länge gäller erbjudandet?

Fram till den 2 december kan du skaffa dina gratismånader.

Vad händer när de två månaderna har passerat?

Efter två månader så fortsätter prenumerationen till normalpriset 89 kronor per månad – om du inte avbryter preumerationen innan dess.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.