Nya regler för Meta Quest VR-headseten – åldersgräns på 13 år

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Funderar du på att köpa ett VR-headset ur Meta Quest-serien och vill koppla barnens konton till det? Då ska du se upp – det pratas nämligen om att Meta vill försvåra för barn att använda deras VR-produkter.

Enligt webbsajten Android Central så planerar Meta att sätta en åldersgräns på 13-år för användare av VR-appar i deras VR-glasögon.

Lästips: Oculus Quest 2 blir mycket dyrare med ny prishöjning – ökar med 1 000 kronor

Det är en bekräftelse på företagets ståndpunkt kring åldersgränsen då Meta tidigare sagt att VR-headseten i Quest-serien endast är för användare som är 13 år eller äldre. Och begränsningen träder i kraft inom kort.

Den 14 november 2022 träder de nya reglerna i kraft och de gäller specifikt för alla appar som låter användarna skapa inloggningar. Exempelvis otroligt populära Rec Room som även går att spela på PC, mobiltelefon och surfplatta.

“We’ve never allowed people under the age of 13 to use our VR platform, so we requested that Rec Room remove access to Meta Quest devices from their Junior Accounts. We support Rec Room and want to ensure their app meets our terms of service.”

Personer som är 12 år eller yngre, och har tillåtelse av sina föräldrar att spel Rec Room, måste snällt byta från VR-headsetet till en annan plattform. Eller använda sina föräldrars konton.

Lästips: Spela PC-spel helt trådlöst med din Oculus Quest 2 med Air Link

Åter igen, de nya reglerna gäller för appar som erbjuder möjligheten att registrera ett konto för respektive app. Alla andra appar är fortsatt oberörda av reglerna och ett VR-headset ur Quest-serien måste registreras med ett vanligt konto från första början.

Via Android Central

FAQ

Vilka appar om fattas av de nya reglerna?

Alla appar som erbjuder möjligheten att registrera ett konto av något slag.

När börjar de nya reglerna om 13-årsgränsen gälla?

Den 14 november 2022.

Påverkas Rec Room av de nya reglerna?

Ja, Rec Room får inte användas av barn under 13 års ålder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.