Oculus Quest 2 blir mycket dyrare med ny prishöjning – ökar med 1 000 kronor

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Meta har meddelat att priset på VR-headsetet Quest 2 höjs rejält under slutet på sommaren 2022. Prishöjningen är ungefär tusenlappen och gäller för båda varianterna med 128GB respektive 256GB lagringsutrymme.

Uppdatering 2023-03-04: Quest Pro och Quest 2 blir billigare i mars 2023

Anledningen till prishöjningen är att Meta vill ”fortsätta den långsiktiga investeringen i utvecklingen av VR-industrin”. Meta säger även att ökade produktionskostnader är en del av anledningen till höjningen.

Meta Quest Pro – så heter nya VR-headsetet från Meta

Idag kostar Oculus Quest 2 cirka 4 200 kronor för varianten med 128 GB lagringsutrymme och cirka 5 200 kronor för varianten med 256 GB lagringsutrymme. Du kan alltså räkna med att priset istället börjar på 5 200 kronor respektive 6 200 kronor i framtiden. Ouch.

Prisförändringen slår igenom den 1 augusti 2022. Exakt när priserna höjs på den svenska marknaden är inte fastställt, men vi hade inte väntat alltför länge med att köpa ett exemplar om det redan nu kliar i fingrarna.

facebook oculus quest 2 2 2020
Visste du att Oculus Quest 2 två har flera stora problem. Exempelvis drifting med handkontrollerna som är ett riktigt irriterande problem.

I ett försök att släta över prishöjningen så meddelar Meta att spelet Beat Saber nu ingår kostnadsfritt med alla varianter av Oculus Quest 2. En klen tröst för många.

Oculus Quest 2 är nu märkbart bättre med Air Link

Och det är inte bara nya VR-headset som påverkas av prishöjningen. Meta säger att både officiella tillbehör och reparerade enheter som återsäljs kommer att bli dyrare.

Nyheten att Meta höjer priserna har knappast tagits emot positivt av marknaden. Mängder av konsumenter ventilerar sin ilska mot Metas tilltag på bland annat Facebook, Twitter och Reddit. Många riktar en stor del av ilskan mot Metas krav på ett Facebook-konto och den skamlösa insamlingen av data från användarna. Insamlingen i kombination med prishöjningen blev droppen för många spekulanter.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.