Meta Quest Pro – så heter nya VR-headsetet från Meta

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Meta har sedan länge bekräftat att de arbetar på ett nytt VR-headset och idag vet vi kanske vad namnet blir. En utvecklare har hittat referenser i koden till Quest-appen för iOS som pekar på ett tidigare okänt namn.

Utvecklaren i fråga heter Steve Moser och till webbsajten Bloomberg säger han att namnet var väl dolt i Quest-appen. Referensen i fråga är en textsträng som lyder likt följande: ”Pair Meta Quest Pro right controller”.

Oculus Quest 2 – 8 saker du måste veta om VR-glasögonen

Det kan nog inte bli mer tydligt än så tycker vi. Om inte Meta drar oss vid näsan och har lagt in ett falskt namn så lär Meta Quest Pro vara produktnamnet som presenteras senare under 2022.

Meta Quest Pro är MYCKET dyrare än Oculus Quest 2

Tyvärr slutar det roliga med namnet, åtminstone om vi ska tro de senaste prisuppgifterna som Bloomberg avslöjat. Enligt uppgift så kan priset överstiga hela 1 000 USD, vilket blir cirka 10 500 kronor exklusive moms.

För det priset väntas Meta använda mycket kraftfullare hårdvara än i Oculus Quest 2.

Bland annat kan vi vänta oss kameror med högre upplösning både utåt och inåt, de inåtvända för att simulera AR istället för VR. Skärmarna ska vara bättre, lagringen större och handkontrollerna helt nya och omarbetade.

Med både AR och VR så verkar Meta Quest Pro vara mer av ett Mixed Reality-headset än ett vanligt VR-headset. Som Apples väntade produkt som kan släppas senare under 2022 eller 2023.

Via Bloomberg

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.