Apple TV Plus är bästa streamingtjänsten enligt ny rapport

lg app apple tv plus 2020

Apple TV Plus är inte den populäraste eller mest använda streamingtjänsten idag. Men det betyder inte att Apples filmtjänst har undermåligt material som ingen vill kolla på. Tvärt om faktiskt.

En ny undersökning från analysfirman Self indikerar att Apple TV Plus faktiskt har det överlag de bästa filmerna och serierna på marknaden. Åtminstone om man går på det samlade betyget från IMDB.

Titta på Apple TV Plus helt gratis i 3 månader – om du har en PS4:a

Self har listat alla filmer och serier som de största streamingtjänsterna erbjuder och jämfört totaltbetyget på IMDB. Bland annat ingick Disney+, HBO Max, Netflix, Peacock, Hulu, Prime Video, Paramount+ och Apple TV+ i undersökningen.

Slutbetyget visar att Apple TV Plus visserligen har tappat en del jämfört med samma mätning som utfördes förra året, men inte tillräckligt för att bli nedpetad från tronen. Apple biter sig fast i toppen och har dessutom utökat sitt utbud rejält.

Looking at the same period of time, the study highlighted approximately how much content is on each platform and how that has changed. Apple TV+ had the highest percentage increase (55.78%) in the content it offers, however, Netflix increased its library by the highest amount (1,404), followed by Disney+ (469).

Self.inc

Sedan förra mätningen har Apple TV Plus ökat mängden material med 56 procent, från 65 titlar till 147 titlar.

Tungviktaren Netflix ökade visserligen bara sitt utbud med 28 procent, men ökningen är från 5 071 till 6 475 titlar, vilket är nästan dubbelt så mycket som tvåan HBO Max (med 3 503 titlar under 2022:s mätning).

Streama For All Mankind – här strömmar du serien

Apple planerar att släppa mer material på sin streamingtjänst under både 2022 och 2023. Det handlar uteslutande om egenproducerat material och om vi ska tro IMDB så verkar det vara ett fungerande koncept. Frågan är om det är tillräckligt för att locka betalande prenumeranter från de andra tjänsterna som erbjuder storfilmer som Apple inte kan eller vill erbjuda.

Via iMore och Self

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.