Alla spelen från Nintendo Direct (juni 2022)

Nintendo Switch
Foto: iliya9, Unsplash

Nintendo har haft ett mindre spelevenemang där speljätten presenterade en rad trailers till kommande spel för Switch-serien.

Return to Monkey Island

Return to Monkey Island släpps till både Switch och PC senare under 2022. Äntligen får vi ett nytt spel med favoritkaraktären Guybrush Threepwood i huvudrollen och ingen mindre än Monkey Island-skaparen Ron Gilbert har givit det nya spelet sin välsignelse. Det bådar alltså gott, men med ny och modern grafik så får vi se huruvida de gamla fansen tar emot Return to Monkey Island som Guybrush och Ron hoppas på. Det är långt ifrån säkert (åtminstone musiken är riktigt bra!).

Läs mer om Return to Monkey Island här.

Blanc

Blanc är ett snyggt tecknat spel i svartvitt där ett rådjurskid och en vargunge måste samarbeta för att hitta hem igen. Spelet har en emotionell ton där två oväntade vänner måste samarbeta och se bortom sina skiljaktigheter för att nå slutmålet. Spelet är helt fritt från text och har stöd för så väl lokalt spelande som co-op över internet.

Läs mer om Blanc här.

Sonic Frontiers

Sonic Frontiers är ett riktigt spännande Sonic-spel där vi för första gången får en helt öppen och detaljerad spelvärld. Perfekt för vår superspeedade igelkott som behöver stora ytor för att verkligen sträcka ut benen på allvar. En del fans säger att Sonic har blivit Breath of the Wild-ifierad, och det håller vi nog med om. Men hur fel kan det vara egentligen? Breath of the Wild är ju ett grymt bra spel trots allt.

Persona-serien

Fler spel The Persona-serien kommer till Nintendo Switch. Nej, det handlar inte om alla spelen, men åtminstone några av dem. Först ut är Persona 5 Royal som släpps i 21 oktober 2022. Därefter följer Persona 3 Portable och Persona 4 Golden vid ännu okända datum. Sen tidigare finns bland annat Persona 5 Strikers och Persona 4 Arena Ultimax till Switch-konsolerna.

Portal: Companion Collection

Portal: Companion Collection är släppt till Switch-serien och spelpaketet innehåller både Portal 1 och Portal 2 – båda med stöd för online-spel över internet. Perfekt när du vill utmana dina vänner med ett riktigt klurigt spel som kräver samarbete, koordination och lite logiskt tänkande. Finns att köpa idag via Nintendo Store för den som är intresserad.

Dragon Quest Treasures

Dragon Quest Treasures är en så kallad spinoff från Dragon Quest 11 och spelet släpps till Switch-konsolerna senare under 2022. Åter igen får vi följa de båda tjuvarna Erik och Mia på nya äventyr. De flygande kompanjonerna Purrsula och Porcus gör de sällskap på jakt efter skatter, monster och äventyr.

Mega Man Battle Network Legacy Collection

Mega Man Battle Network Legacy Collection kommer till Switch-serien någon gång under 2023. Det är en stor samling Mega Man-spel från Game Boy Advanced-eran med start i Mega Man Battle Network som släpptes 2021. Totalt får vi tio spel i denna samling som även släpps för Playstation och PC. Här är en lista över alla spelen som följer med i spelpaketet:

  • Mega Man Battle Network
  • Mega Man Battle Network 2
  • Mega Man Battle Network 3 Blue
  • Mega Man Battle Network 3 White
  • Mega Man Battle Network 4 Blue Moon
  • Mega Man Battle Network 4 Red Sun
  • Mega Man Battle Network 5 Team ProtoMan
  • Mega Man Battle Network 5 Team Colonel
  • Mega Man Battle Network 6 Cybeast Gregar
  • Mega Man Battle Network 6 Cybeast Falzar

Läs mer om Mega Man Battle Network Legacy Collection här.

Super Bomberman R 2

Super Bomberman R 2 är en direkt uppföljare till Super Bomberman R och ståtar med en mycket längre kampanjberättelse samt ett nytt stridsläge kallat ”Castle”. Spela lokalt för dig själv eller tillsammans med (mot?) dina vänner i co-op över internet. Det här är ett spel som garanterat har explosiv action för alla åldrar!

Läs mer om Super Bomberman R 2 här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.