Google Play Games – 85+ Android-spel på din dator

Google Play Games

Appen Google Play Games ger dig åtkomst till fler än 80 stycken Android-spel direkt på datorn. Och ja, du kan använda både tangentbord och mus. Här är allt vi vet om Google Play Games idag.

Vad är Google Play Games?

Appen Play Games från Google ger dig åtkomst till 85 stycken Android-spel som optimerats för PC.

Du kan alltså köra dem direkt på din Windows-dator och de fungerar fullt ut med tangentbord och mus.

Spela större, pampigare versioner av utvalda mobilspel på Googles PC-spelplattform.

Mängden spel kommer att utökas i framtiden, men under beta-perioden när appen är under utveckling så är det 85 speltitlar som gäller.

Vad krävs för att använda Google Play Games?

Datorn som ska köra Google Play Games måste använda Windows 10 eller Windows 11.

Processorn måste ha minst fyra kärnor, grafikkretsen Intel UHD Graphics 630 eller motsvarande från AMD/Nvidia, minst 8 GB RAM och 10 GB ledigt utrymme på hårddisken.

Det är alltså inga större krav och i princip alla datorer idag når upp till krave utan problem.

Apparna synkroniserar med Android-telefoner

En trevlig detalj är att spel som du har på både din Android-telefon och installerade på datorn via Google Play Games är synkroniserade med varandra.

Det betyder att du kan spela på mobiltelefonen på bussen, fortsätta på datorn när du kommer hem och sen fortsätta igen när du är på väg till jobbet.

Här fungerar Google Play Games

Initialt släpps appen på ett litet, utvalt antal marknader. Och det är följande:

  • USA
  • Kanada
  • Mexiko
  • Brasilien
  • Malaysia
  • Singapore

För svenska användare gäller det att hålla ut lite till. Du kan skriva upp dig på en väntelista och bli meddelad när appen är aktiverad i Sverige.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.