Apple Music får uppdaterade widgetar på Android

Ändrar bakgrundsfärgen när du lyssnar på Music och har optimerad design

apple music logo 2019 1
© Apple

En stor uppdatering till Apple Music-appen för Android är på gång. Och med version 3.9 som beta-testas just nu följer två uppdaterade widgetar till operativsystemet.

Enligt webbsajten 9to5Google handlar det om mindre förbättringar som gör att widgetarna blir smidigare och mer logiska att använda.

Läs mer: Gratisperioden för Apple Music minskas till 1 månad

Exempelvis kommer bakgrundsfärgen att ändras när du spelar musik med Apple Music. Så fort musiken pausas kommer bakgrundsfärgen att återgå till standardfärgen rödrosa.

Andra visuella förändringar är att de inte längre har en tjock kant (padding). Det gör att mer information kan visas på samma yta som tidigare. Även hörnen har blivit lite skarpare.

I övrigt inkluderas en rad buggfixar och optimeringar i sedvanlig ordning.

Det är inte helt klarlagt när version 3.9 av Apple Music-appen släpps för Android. Det kan potentiellt ske i mars när iOS 15.4 släpps, men det återstår att se.

Läs mer: Gratis Apple Music i 6 månader med HomePod mini

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.