Nintendo Switch får ett nytt Wii Sports

Släpps den 29 april 2022

nintendo wii sports switch sports 2022

Nintendo har meddelat att speljätten släpper ett nytt Wii Sports till spelkonsolen Switch. Nyheten kom under spelevenemanget Nintendo Direct och lanseringen sker den 29 april.

Nya Wii Sports innehåller förbättrade versioner av de klassiska sporterna från Wii Sports och Wii Sports Resort till originalkonsolen Wii. Två spel som släpptes 2006 respektive 2009. Gamla klassiker som fått nytt liv.


Läs mer: Portal och Portal 2 släpps till Nintendo Switch (trailer)

Förutom alla de klassiska sporterna så har Nintendo lagt till tre nya sporter i form av badminton, fotboll och volleyboll.

När Wii Sports och Wii Sports Resort introducerades var det många som förundrades över de trådlösa rörelsekontrollerna. Och givetvis fungerar det nya spelet med Joy-Con till Nintendo Switch.

Om du köper den fysiska utgåvan följer det med en rem för benen. Den gör så att handkontrollerna kan användas när du spelar fotboll i Switch Sports – riskfritt!

Nintendo Switch Sports kan spelas med flera samtidiga spelare i både ett lokalt nätverk (med flera Switch-enheter) och online.

Mellan den 18 och 20 februari kommer Nintendo att testa onlinefunktionen. Alla som är prenumerant på Switch Online har möjlighet att delta.

Läs mer: No Man’s Sky släpps till Nintendo Switch (trailer)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.