Portal och Portal 2 släpps till Nintendo Switch (trailer)

Släpps någon gång under 2022

valve portal switch 2022

Snart kan du slita ditt hår i pusselfrustration med Portal och Portal 2 även på din Nintendo Switch. Valve bekräftar att spelet kommer till spelkonsolen någon gång under 2022.

De populära och hyllade pusselspelen har sedan tidigare gått att spela på PC, Xbox och Playstation. Den nya Switch-satsningen kommer i form av ett spelpaket kallat Portal: Companion Collection.

Läs mer: No Man’s Sky släpps till Nintendo Switch (trailer)

Portal: Companion Collection inkluderar originalspelet Portal som initialt släpptes 2007 samt efterföljaren Portal 2 som släpptes 2011. Båda har optimerats för Switch-konsolens hårdvara, men utan att förbättra grafiken.

Båda spelen inkluderar en enkelspelarkampanj för dig som vill gå igenom berättelsen själv, samt stöd för co-op med en andra person som du kan köra i splitscreen, över det lokala nätverket med en andra Switch samt online.

Spelstudion som ansvarar för portningen till Nintendo Switch är Nvidia Lightspeed Studios. Det är samma spelstudio som gjorde remaster-versionen av Quake II RTX samt portade Half-Life 2 till Nvidia Shield.

Läs mer: Mario Kart 9 kommer till Nintendo Switch

I skrivande stund vet vi inte när Portal: Companion Collection släpps till Nintendo Switch. Det enda som är känt är att lanseringen sker någon gång under 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.