Mario Kart 9 kommer till Nintendo Switch

nintendo mario kart 8

Nintendo arbetar med att utveckla Mario Kart 9. Det säger Dr. Serkan Toto på Kantan Games. Han säger också att vi kanske får se spelet redan under 2022 – eller åtminstone en glimt av det även om det inte blir en lansering.

Föregångaren Mario Kart 8 släpptes redan 2014 och då till Nintendo Wii U. Det är alltså hög tid att vi får en officiell efterföljare. Och när Mario Kart 9 släpps så kan det bli med en rejäl twist enligt Dr. Serkan Toto.

Fortfarande säljer Mario Kart 8 Deluxe – den nuvarande, senaste versionen i Mario Kart-serien – som smör på Nintendo Switch. Det är ett av de populäraste spelen till Switch-serien globalt sett. Även i Sverige där Mario Kart 8 Deluxe just nu är det näst mest populära Switch-spelet enligt Prisjakt.

Dessutom har Mario Kart 8 Deluxe riktigt bra betyg på Prisjakt. Av 30+ omdömen är snittbetyget just nu 4.7 av 5.0.

Även mobiltelefonen kan få ett nytt spel om vi ska tro analytikern. Efter lanseringen av Mario Kart Tour till Androido och iOS under 2019 så har det varit tyst från Nintendo om mobilsidan. Dr. Serkan Toto menar dock att 2022 kan vara året då vi får se ett nytt IP på mobiltelefoner.

Sannolikheten att analytikern har rätt? Svårt att säga. Nintendo är en speljätte som går sina egna vägar och de har inte haft stora framgångar på mobilsidan. Åtminstone inte än. Blir det här året som Nintendo sätter ner forten och gör storlansering för mobiler?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.