Spotify HiFi släpptes aldrig 2021 – så vad händer nu?

Spotify

Spotify HiFi släpptes aldrig som planerat under 2021. Därmed missade musikjätten sitt mål och konkurrenterna kan fritt stoltsera med förlustfri musik utan att Spotify har något att erbjuda.

Redan i februari 2021 avslöjade Spotify att deras tilläggstjänst för förlustfri musik skulle komma. Ett försök att spoilera Apples lanseringar av lossless-ljud till Apple Music.

Sedan dess har Spotify inte lyckats presentera något alls av sitt löfte. Inte ens på det utvalda antalet marknader som Spotify pratade löst om.

Läs mer: Spotify är på väg att släppa Platinum-planen med HiFi-ljud

Spotify HiFi
Spotify HiFi logotypen som den läckte tidigare.

Vill inte avslöja en tidsplan än för Spotify HiFi

We know that HiFi quality audio is important to you. We feel the same, and we’re excited to deliver a Spotify HiFi experience to Premium users in the future. But we don’t have timing details to share yet. We will of course update you here when we can.

I fredags gick Spotify ut med ett officiellt meddelande om att arbetet med HiFi-tjänsten fortsätter.

Samtidigt säger musiktjänsten att de vet hur viktigt det är för användarna att kunna ta del av HiFi-kvalitet på musiken. Och att de på Spotify också tycker det är viktigt.

Samtidigt vill Spotify inte avslöja någon tidsplan riktigt än.

De hade hela 2021 på sig (nästan åtminstone), ändå misslyckades Spotify att leverera. Kanske är det bäst att de inte börjar ge fler löften nu om de fortfarande inte är säkra på en lansering.

Läs mer: Låttexter på Spotify – nu på alla dina enheter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.