Här är kodnamnen för Apples kommande operativsystem (iOS 16, tvOS 16, macOS 13 & watchOS 9)

Det fjärde namnet är....oväntat.

apple store logo unsplash andy wang
Bild: Andy Wang, Unsplash

Först under WWDC 2022 väntas vi få se alla nyheterna som kommer i Apples nya operativsystem för iPhone, Apple TV, Mac och Watch-serien. Men redan idag vet vi kanske vad de interna kodnamnen är.

Det är Mark Gurman på webbsajten Bloomberg som säger sig ha fått reda på kodnamnen i förväg. De är så klart inte officiellt bekräftade, men det är inte otänkbart att de stämmer. Här är namnen som Mark nämner.

  • iOS 16: Sydney
  • tvOS 16: Paris
  • macOS 13: Rome
  • watchOS 9: Kincaid

Sydney, Paris och Rome är ju självklara för de flesta vågar vi tro, men Kincaid är kanske inte det mest självklara namnet. Det finns inga storstäder med namnet Kincaid, men däremot flera mindre i olika amerikanska stater.

Läs mer: Svenskt stöd till HomePod Mini under 2022 (FAQ)

Oklart vad Apples kommande uppdateringar har för nyheter

Det är inte fastställt vilka nyheter som iOS 16, tvOS 16, macOS 13 och watchOS 9 kommer att bjuda på.


Enligt Mark Gurman handlar det troligtvis som tätare integration mellan de olika systemen. Ett försök att skapa ett ännu bättre ekosystem där alla prylar pratar mer sömlöst och närmare varandra.

Andra nyheter lär vara optimeringar, prestandaförbättringar, energioptimeringar och generella gränssnittnyheter. Inga konstigheter alltså.

Det bör sägas att även Google arbetar för ett tätare, mer integrerat ekosystem för Android. Vilket gör att 2022 och 2023 kommer att bli mycket spännande år för de två lägren som ska slåss om användarna.

Läs mer: Så mycket tjänade Apples VD Tim Cook under 2021

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.