Apple Music 3.4 för Android är släppt – här är nyheterna

apple music logo 2019

Apple Music för Android har uppdaterats med många förbättringar och nyheter. Bland annat har appen stöd för auto-strömning av musik och ett omarbetat gränssnitt.


Apple är notoriskt dåliga på att tillhandahålla sina tjänster och appar på andra plattformar än de egna. Ett undantag har varit Apple Music-appen för Android som faktiskt hållit en hygglig standard till användarna.

Med version 3.4 av Apple Music-appen har Apple implementerat stora förbättringar som gör appen ännu bättre. Det mest uppenbara är ett omarbetat gränssnitt som gör Music-appen lättare att använda.

Du har nu fem tabbar längst ner på skärmen som gör att du snabbt kan välja mellan musiken som spelas just nu, tips på nya låtar och album att lyssna på, Apples radiofunktion, det egna biblioteket och en sökfunktion.

apple music 34 android 2020

Tabben som visar musiken som spelas för tillfället har också omarbetats. När du lyssnar på en låt ändras bakgrunden för att dynamiskt matcha färgschemat till låtalbumet. Du kan även aktivera automatisk uppspelning av nästa låt via den här tabben så att det inte plötsligt tystnar när låtlistan är slut.


En annan nyhet är att du kan dela en låg, ett album eller en hel spellista när du är i sökfunktionen eller tabben ”Lyssna nu”.

Lästips: Batteriproblem med Apple Music på iPhone – dränerar batteriet

Om du delar via Facebook, Instagram eller Snapchat visas innehållet så att betraktaren kan få en förhandsvisning direkt i appen. Via andra delningsbara medium visas innehållet bara som en länk till låten eller albumet.

Slutligen har Apple Music-appen även fått stöd för manuell kontroll över datakvaliteten när du strömmar via mobilnätet.

Observera att du måste ha en prenumeration på Apple Music för att använda appen. Prenumerationen kostar 100 kronor per månad.

Läs mer om nyheten och ladda ner appen: