Batteriproblem med Apple Music på iPhone – dränerar batteriet

apple music logo 2019 1
© Apple

Om du använder Apple Music på din iPhone kanske du har märkt att batteriet töms ovanligt snabbt. Det är för att en bugg i iOS 13.5.1 gör att musikappen förbrukar mer energi än normalt.

Mängder av användare på Reddit och Apples officiella forum rapporterar samma sak. Att Apple Music-appen till iOS påverkar batteritiden rejält.

Enligt webbsajten Neowin har vissa användare noterat att appen står för hela 85 procent av batteriförbrukningen i vissa fall. Det är oklart exakt vad som gör att Apple Music vill förbruka så mycket energi.

De första rapporterna indikerade att det hade med Apple Watch att göra; mer specifikt att Music-appen försökte ansluta till smartklockan väldigt aggressivt.

Efter det har fler och fler möjliga anledningar rapporterats.

I några fall har användarna på forumen sagt att bakgrundsprocessen för Apple Music varit så energiförbrukande att mobiltelefonerna inte ens kunnat ladda till 100 procent. Något som även gjort att enheterna blivit mycket varma.

Det finns en liten möjlighet att problemen börjat efter en serverjustering på Apples sida. Vi vet att företaget har gjort DRM-ändringar nyligen som skulle kunna vara roten till problemen.

Samtidigt verkar det som att inte alla som avinstallerat Apple Music-appen löst problemet med batteriförbrukningen.

Problematiken uppstår på flera olika mobiltelefoner från Apple. Därför är det inte sannolikt att hårdvaran i telefonerna är anledningen till problemen.

Sannolikt måste vi vänta till uppdateringen med iOS 13.6 innan en tänkbar lösning kommer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.