Drivrutiner för RTX 3070 – ladda ner 457.09 Game Ready

nvidia geforce rtx 3000 illustration 2020

Nvidia har släppt drivrutiner med stöd för nya RTX 3070. De nya drivrutinerna har versionsnummer 457.09 Game Ready och inkluderar även optimeringar för spel som Watch Dogs: Legion och DiRT 5.

Om du har köpt eller planerar att köpa ett grafikkort ur nya, omtalade RTX 3070-serien så måste du använda de senaste drivrutinerna.


Med Nvidia WHQL-certifierade 457.09 Game Ready-drivrutinerna introducerades det första, grundläggande stödet för RTX 3070-serien. Med det menas att grafikkortet kan fungera optimalt med Windows och överhuvudtaget visa något på bildskärmen.

Normalt brukar vi mena att det är bättre att avvakta en eller två mindre uppdateringar för att lösa de första barnsjukdomar som ny hårdvara ofta ger. Här har du dock inget val om du vill använda RTX 3070 i datorn – du måste använda 457.09 (eller senare).

För att ladda ner de nya drivrutinerna kan du installera dem antingen via Geforce Experience-mjukvaran i Windows 10, alternativt direkt från Nvidias webbsajt.

Här är alla buggfixar som 457.09 Game Ready-versionen erbjuder:

  • Fixade ett problem med svart fönster i Turing-baserade laptops
  • Fixade ett problem med For Honor som kunde krascha med RTX 3000-serien
  • Fixade ett problem med slumpmässigt blinkande skärm med G-SYNC aktiverad
  • Fixade ett problem Forza Motorsport 7 där spelet kraschar när ett race startade
  • Fixade ett problem med svart skärm när Display Stream Compression används och ett spel startar
  • Fixade ett problem med att halva skärmen bli svart med G-SYNC aktiverad på FreeSync-skärmar

Läs mer och ladda ner drivrutinerna från Nvidia här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.