Beats 1 byter namn – heter nu Apple Music 1

apple music 1
© Apple

I fem år har Apple Music-användarna kunnat lyssna på den digitala radiostationen Beats 1. Nu nylanserar Apple radiostationen under det nya, men kanske inte speciellt nytänkande, namnet Apple Music 1.

Förutom att nylansera sin radiokanal så introducerar Apple två nya radiokanaler. De heter Apple Music Hits och Apple Music Country. Den förstnämnda radiokanalen fokuserar på hitlåtar från 80-, 90- och 00-talet. Den senare har precis som namnet antyder countrylåtar.

Alla tre radiokanalerna är tillgängliga i 165 länder och givetvis är Sverige en av dessa. För att lyssna på kanalerna krävs en prenumeration på Apple Music, vilket kostar från cirka hundralappen varje månad. Du kan prova kostnadsfritt i tre månader då Apple har ett specialerbjudande för nya lyssnare

Oliver Schusser är vice-president för Apple Music, Beats och International Content. I ett pressmeddelande säger han att ”Apple Music är en unik, global plattform där artister i alla genrer kan diskutera, skapa och dela musik med sina fans”.

Han säger också att Apple tänker fortsätta investera i direktsänd radio och ge lyssnare världen över en möjlighet att hänge sig åt den musik de älskar.

Hela nyheten finner du i sin helhet på Apples officiella nyhetssida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.