Microsoft SwiftKey till Android får smidigare flytt av textmarkör

swiftkey logo 2019

Digitala tangentbordet SwiftKey från Microsoft uppdateras med en ny, efterlängtad funktion. I den senaste beta-versionen introduceras en textmarkör som gör det enklare att navigera i text. Mycket likt hur tangentbordet till Windows 10 Mobile fungerade.

Det är busenkelt att använda funktionen. När du har skrivit text och vill flytta textmarkören till en bestämd plats håller du fingret på mellanslagstangenten. Efter en kort stund ändras mellanslagstangenten till en digital touchpad. När du flyttar fingret fram och tillbaka så ändrar markören position.

Den nya funktionen beta-testas just nu av ett litet antal användare som är delaktiga i testgruppen för SwiftKey på Play Store. Det är idag oklart när funktionen släpps i sin färdiga version till den bredare massan. Vi vet inte heller när eller om textmarkören även kommer till iOS-versionen av SwiftKey.

Microsoft implementerade nyligen en lösning för enhandsanvändning till SwiftKey för iPhone-användarna. Därför är det oklart om det faktiskt är nödvändigt med samma funktion som i Android.

För att använda beta-versionen av SwiftKey går du till den här sidan på Play Store och anmäler ditt intresse. Det är en automatisk process, så du får automatisk åtkomst när du följt stegen på skärmen. Tänk på att beta-versioner kan ha buggar som ställer till det, men SwiftKey Beta är normalt väldigt stabil. Vill du istället prova den färdiga versionen kan du installera SwiftKey härifrån istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.