Nu kan du strömma Google Meet till din Chromecast

google meet logo 2019

Google har börjat rulla ut stöd för Google Meet till Chromecast och Chromecast-kompatibla enheter. Det betyder att du inom kort kan strömma ljud och bild från videomöten till exempelvis en TV eller annan bildskärm.

Anledningen till att Meet kommer till Chromecast har med den rådande pandemin att göra. Google skyndar på utvecklingen av sin mötestjänst för att göra det smidigare för skolor, företag och konsumenter att delta i videosamtal.

We recognize that many schools are moving to distance/remote learning, and we wanted to support this new learning environment for teachers and students. Meet on Chromecast will let you host or join meetings giving you the opportunity to connect with classmates, collaborate on projects, and even attend lectures.

För att använda Google Meet med en Chromecast krävs att du har ett Google-konto, den senaste Chrome-versionen och uppdaterad firmware på din Chromecast.

Du behöver inte gå med i ett videomöte innan börjar strömma till din Chromecast. Via Google Calendar och Meet-appen kan du välja ”Cast this meeting” och sedan välja vilken enhet du vill strömma till.

Tänk på att Chromecasts inte har inbyggd mikrofon. Därför måste du använda din mobiltelefon för att faktiskt föra ett samtal med de andra deltagarna i videomötet.

Det nya stödet följer den tidigare lanseringen av Google Meet till Nest Hub Max tidigare i juni 2020.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.