Apple har släppt iOS 12.5.2 för iPhone 5S & iPhone 6/6 Pro

Apple Iphone 5s

Din gamla iPhone har fått en ny uppdatering. Det är viktigt att du uppdatera direkt eftersom nya mjukvaran löser en allvarlig sårbarhet i iOS.

Precis som med iOS 14.4.2 och iPadOS 14.4.2 som släpptes tidigare under veckan så fixar uppdatering till iOS 12 en sårbarhet i WebKit.

Lästips: iOS 14.5 & macOS 11.3 avslöjar nya iPad och iMac för 2021

Det är en sårbarhet som Apple menar används aktivt för att hacka mobiltelefoner och surfplattor, vilket gör att du är utsatt för risker om du inte uppdaterar snarast.

Förutom nyare mobiltelefoner så är Apple duktiga på att underhålla sina gamla modeller. Och med iOS 12.5.2 så får du samma skydd på din gamla iPhoen 5S eller iPhone 6/6 Pro precis som senast iPhone 12-serien.

Här är mobiltelefonerna och surfplattorna som kan installera iOS 12.5.2 idag:

  • iPhone 5S
  • iPhone 6 och 6 Plus
  • iPad Air
  • iPad Mini 2, Mini 3
  • iPod Touch

För att installera iOS 12.5.2 går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Svårare än så är det inte.

Lästips: Problem med grönaktig skärm på iPhone 12 är löst med iOS 14.5

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.