Problem med grönaktig skärm på iPhone 12 är löst med iOS 14.5

apple iphone 12 2020

Har din iPhone 12 en grön- eller gråaktig ton på skärmen? Du är långt ifrån ensam och Apple har erkänt att det finns en defekt i vissa enheter som gör att skärmen får den grön- eller gråaktiga tonen. Oftast i hörnen eller kanterna och mindre i mitten.

Det är inte säkerställt exakt vad problemet är i iPhone 12-serien för att skärmen ska ändra ton. Däremot är det nu klarlagt att den senaste beta-versionen av iOS 14.5 minskar problemet för många.

Lästips: iPhone 13 kan få stöd för WiFi 6E

Fram tills iOS 14.5 har användare som drabbats tvingats lämna in sina mobiltelefoner för lagning, ersättning med en ny mobiltelefon eller bara justering av ljusstyrkan på skärmen (som en nödlösning).

Vi vet sen tidigare att även vissa exemplar av iPhone 11 har samma felaktighet, något som löstes med uppdateringen till iOS 13.6.1. Det öppnar för att Apple potentiellt kan fixa problemet även med mjukvara till iPhone 12-serien.

Just nu är iOS 14.5 som ovan nämnt i en beta-version. Det är oklart exakt när nya versionen kan släppas skarpt, men det finns indikationer på att vi kan få vänta till slutet på mars.

Du kan prova beta-versionen redan nu och se om det hjälper på din drabbade mobiltelefon. Var bara uppmärksam på att iOS-betaversioner ibland har buggar och annat otyg som kan ställa till med fler problem än de löser.

Läs mer om beta-versioner av iOS och iPadOS här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.