Apple Watch kan släppas i en tåligare variant

apple watch series 6 solid loop red

Har du avstått från att köpa en Apple Watch för att du tycker smartklockan känns för bräcklig? Då kanske Apple har en bättre lösning till dig inom en snar framtid.

Det ryktas nämligen att Cupertino-företaget planerar att släppa en tåligare Watch-variant som ska tåla lite tuffare situationer.

Lästips: Blodsockermätning med Apple Watch Series 7

Webbsajten Bloomberg säger sig ha källor som påstår att personer på högt uppsatta positioner inom Apple har diskuterat en tåligare Watch-modell. En modell lämpad för exempelvis extremsportare.

Det ska alltså inte handla om specialvarianter för militär och liknande specialyrken.

Faktum är att Apple påstås ha funderat på en tåligare Watch-modell redan 2015. Idag vet vi att företaget aldrig släppte en sådan, men framtiden kanske visar att företaget har tagit upp idén igen.

Enligt uppgift ska den nya, tåliga modellen ha samma funktionalitet som sjätte generationens Watch-modell. Den stora skillnaden är ett yttre som konstruerats för att klara stötar och slag, likt Casio G-Shock-serien.

Lästips: Hur stort batteri har Apple Watch Series 6?

Vad vi känner till från Bloomberg-artikeln är att den stöttåligare delen är ett gummerat yttre.

Förhoppningsvis är det betydligt större förbättringar än så om Apple på allvar vill konkurrera med en tålig smartklocka. Skärmen behöver stärkas och kontruktionen inuti klockan vara anpassad så att en hård stöt inte rubbar komponenterna.

Exakt vad Apple planerar återstår att se. Hittills har företaget envist hållt fast vid en normalmodell i fyra varianter (två storlekar med 4G eller WiFi) med få specialvarianter. Nike- och den guldplätterade varianten. Om det kommer en tåligare modeller återstår helt att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.