Blodsockermätning med Apple Watch Series 7

apple watch heart rate monitor leds old

Under hösten 2021 kan Apple släppa nästa modell i Watch-serien – och med det väntas smartklockan få blodsockermätning.


Det är webbsajten Macrumors som rapporterar att Watch Series 7 kan få blocksockermätning, och det är något som lär uppskattas av alla diabetiker där ute.

Lästips: Apple Watch påminner dig att ta promenader med Time to Walk – snart till Fitness Plus

Enligt uppgift har Apple ansökt om flera patent som rör just blodsockermätning. Patent är i sig själv ingen garanti för att något faktiskt släpps, men det är ett steg på vägen.

Mätningen ska göras med en optisk sensor istället för den sedvanliga droppen med blod som många mätdon behöver. Genom att mäta den minskande eller ökande mängden glukos kan Watch Series 7 varna när nivåerna ändras för mycket.


Totalt har två olika patent för teknik som rör blodsockermätning registrerats av Apple.

Målsättning för Apple är enligt rapporten att få en stabilt fungerande mätfunktion som ger korrekta och stabila resultat över tid. Knappast det enklaste, men vi hoppas så klart att Apple löser det till årets nya modell.

Lästips: Covid-19 kan troligtvis upptäckas av Apple Watch – innan du får symptomen

Andra detaljer som lär landa i Watch Series 7 är en kraftfullare systemkrets med smartare funktioner och lägre energiförbrukning. Vilka andra sensorer och funktioner som kan dyka upp återstår att se.

En annan intressant detalj är att Watch Series 7 väntas använda micro-LED i skärmen istället för OLED. Även den detaljen är så klart obekräftad i skrivande stund.