Diablo II: Resurrected – Total remake av Diablo II från 2001

diablo 2 logo

Går du och hoppas på att Diablo II ska få en total remake med snyggare grafik? Då lär du får hoppas ett bra tag till, men det verkar som att utvecklingen åtminstone är på god väg.


Webbsajten Bloomberg rapporterar att spelutvecklaren Vicarious Visions, bland annat känd för förra årets Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, har blivit en del av Blizzard Entertainment.

Lästips: När är nästa BlizzCon och hur mycket kostar biljetterna (2021)

Och teamet från Vicarious Visions ska enligt uppgift arbeta på just en remake av Diablo II, kallad Diablo II: Resurrected. Spelutvecklarna bistår Blizzards egna Team 3 som arbetat med remake-versionen sedan en tid tillbaka.

Innan Team 3 och Vicarious Visions fick uppgiften ska Team 1 ha arbetat på Diablo II-remaken. Det är samma team som skapade minst sagt kritiserade Warcraft III: Reforged. Ett spel som var så dåligt gjord att Blizzard kände sig tvingade att betala tillbaka pengarna till de spelare som bad om återbetalning.


Blizzard har bekräftat sen tidigare att de tänker fortsätta uppdatera och förbättra Warcraft III: Reforged. Det är dock inte Team 1 som får den uppgiften, för gruppen existerar inte längre inom företaget.

Den ursprungliga versionen av Diablo II släpptes 2020. Expansionen Lord of Destruction släpptes 2001.