När är nästa BlizzCon och hur mycket kostar biljetterna (2021)

blizzard blizzcon chars 2020

Blizzard Entertainment har gått ut med priset på biljetterna till 2021 års BlizzCon. Och för första gången är kommer det att kosta dig – noll kronor. BlizzCon är ett helt kostnadsfritt evenemang att beskåda online.

Den tidigare prislappen för 2019 års BlizzCon låg på 50 USD, eller närmar 550 kronor inklusive moms. Då fick du ett så kallat ”All Access”-pass med tillgång till alla seminarier och presentationer under BlizzCon.


Vid tidigare evenemang har nya spel som demonstrerats alltid kunnat ses gratis av alla. Det som All Access-passet gav åtkomst till var bland annat paneler med Blizzard-utvecklare, cosplay-uppvisningar och tävlingar, samt den avslutande cermonin.

Det nya, kostnadsfri evenemanget hålls den 19 och 20 februari 2021. Det blir alltså inget höstevenemang likt många tidigare år.

Nytt är också att allt kommer att vara online den här gången. Pandemin har gjort att BlizzCon för första gången inte kan ha besökare på plats. Det tar så klart bort en stor del av det roliga för många, men det finns inget val i det här fallet.

Videon ovan är åtta minuter lång och är en utmärkt genomgång för dig som undrar hur det går för Blizzard Entertainment just nu.

Enligt videon arbetar 95 procent av företagets anställda hemifrån på grund av situationen med covid-19. Videon går även igenom uppdateringar till olika spel, bland annat World of Warcraft och expansionen Shadowlands.

Det är oklart i skrivande stund vilja presentationer som kommer under BlizzCon 2021. Det är dock ingen högoddsare att vi får se både Overwatch 2 och Diablo 4 – två superheta speltitlar som Blizzard Entertainment bekräftats arbeta på ett tag nu.

FAQ

När är BlizzCon 2021?

Den 19 till 20 februari 2021.

Vad kostar det att kolla på BlizzCon?

2021 års BlizzCon är ett kostnadsfritt evenemang online.

Vad visas på BlizzCon 2021?

Blizzard har inte avslöjat spelen än. Ryktat är att vi får se Overwatch 2 och Diablo 4.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.