Hur snabbt laddar iPhone 12-serien med MagSafe?

iPhone 12

Om du laddar din iPhone 12 mini med MagSafe kan du inte räkna med att mobiltelefonen snabbladdas. Den begränsas nämligen till låga 12 watt – vilket är 20 procent lägre än med de andra iPhone 12-telefonerna.

Det är i ett officiellt supportdokument som Apple avslöjar att Magsafe-laddaren begränsas till låga 12 watt med iPhone 12 mini.

I samma dokument står att iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max laddas med maximalt 15 watt via MagSafe. En skillnad på hela 20 procent.

En annan viktig detalj är att om du har anslutna EarPods-hörlurar så begränsas laddningen ytterligare (på alla mobiltelefonerna). Då så lågt som 7,5 watt då regelverket för trådlösa laddare inte tillåter mer i den situationen.

Lästips: Många nackdelar med MagSafe – Apple varnar om sidoeffekter

Supportdokumentet nämner också att om du vill ha optimal laddning med MagSafe ska den anslutas till en strömadapter på 9 volt och 2,03 ampere eller bättre.

apple magsafe duo 2020

Viktigt med MagSafe är att du måste ansluta MagSafe-delen till strömadaptern innan den placeras på din iPhone. Om du ansluter i fel ordning kan telefonen skadas, något som det inte pratas speciellt högt om från Apples sida.

Den stora fördelen med MagSafe är att den trådlösa laddningen använder magneter som gör att placeringen på mobiltelefonen alltid är optimal. Du minskar alltså risken för att din telefon inte laddar under natten. MagSafe-tekniken fungerar med äldre iPhones än 12-serien, men då mycket långsammare

Läs mer om nyheten här: