Många nackdelar med MagSafe – Apple varnar om sidoeffekter

apple magsafe duo 2020

Funderar du på att använda nya laddaren MagSafe med din iPhone 12? Då får du räkna med en hel del otrevliga sidoeffekter som kanske inte är speciellt önskvärda.


Det är alltid spännande nya och roliga prylar som släpps, men även om det är lockande att komma igång snabbt så gäller det att ta reda på alla detaljer. Det gäller inte minst nya, trådlösa laddaren MagSafe från Apple som har en del otrevliga sidoeffekter.

Enligt uppgift kan MagSafe bland annat lämna märken på läder- och silikonskal. Märken som inte går att ta bort och som uppstår efter bara några få användningstillfällen. Användare har delat bilder som visar cirkulära märken på silikonskal medan Apple varnar att läderskal också kan påverkas.

Som en användare på webbsajten Macrumors kommenterade: They didn’t warn us about that at the keynote. ”Apple accessories may damage other Apple accessories“

Andra varningar är att MagSafe kan förstöra en hel mängd olika betalkort och andra magnetkänsliga prylar. I ett meddelande säger Apple att betalkort och andra kort med magnetremsa inte bör vara i närheten av MagSafe-laddaren.


MagSafe skyddar din iPhone från överhettning vid trådlös laddning

Även RFID-brickor, vissa typer av pass och säkerhetskort för inpassering genom dörrar bör hållas på avstånd från laddaren.

Lästips: Vad kostar det att laga skärmen på iPhone 12 och iPhone 12 Pro? Här är priset

Om batteriet i din iPhone blir för varmt med MagSafe kan laddaren begränsas till att inte gå över 80 procents kapacitet. Detta för att skydda mobiltelefonen från överhettning. Det är en säkerhetsåtgärd som Apple byggt in i mjukvaran till iOS.

En annan detalj är att om du använder både Lightning-anslutning och MagSafe samtidigt så kommer den trådlösa laddningen att inaktiveras. Batteriet laddas alltså bara via sladd när du använder en kabel, oavsett om den är kopplad till laddaren eller datorn.

Här bör också sägas att det inte finns många rapporter om faktiska problem med MagSafe vid verklig användning. Tekniken och den trådlösa laddaren har bara funnits en kort tid på marknaden, så det återstår att se hur stora problemen faktiskt är i praktiken.