Apple har släppt iOS & iPadOS 14.4.2 – fixar allvarlig sårbarhet

apple ios 14 2020

Under fredagskvällen släppte Apple en ny uppdatering till iOS och iPadOS. Uppdateringen är version 14.4.2 och den innehåller en buggfix för en allvarlig sårbarhet.

Sårbarheten är kritisk och nyttjar en bugg i WebKit. Även den föregående versionen av iOS och iPadOS – 14.4.1 – fixade en. farlig sårbarhet i WebKit.

Lästips: Apple har släppt iOS 14.4.1 & iPadOS 14.4.1 med en säkerhetsfix

Den nya sårbarheten kan, enligt Apple, användas för att göra så kallad ”arbitrary cross-site scripting”.

Enligt Apple finns rapporter om att sårbarheten används aktiv idag. Den omfattar dessutom samtliga iOS- och iPadOS-användare, så det är rekommenderat att uppdatera alla enheter utan fördröjning.

Samtidigt med iOS och iPadOS 14.4.2 så släpptes en ny uppdatering till äldre iPhone-enheter. Med iOS 12.5.2 fixas samma allvarliga sårbarhet och givetvis ska du uppdatera även här så snabbt som möjligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.