iOS 14.5 & macOS 11.3 avslöjar nya iPad och iMac för 2021

Tydliga produktreferenser hittad i beta-koden till iOS och macOS

apple-ipad-pro-2018

De senaste beta-versionerna av iOS 14.5 och macOS 11.3 Big Sur avslöjar framtida produkter från Apple. Bland annat A14X Bionic – en ny systemkrets som väntas landa i en kommande iPad Pro-modell.

Apple A14X har ryktats komma ett bra tag nu. Flera analytiker, bland annat kända Ming-Chi Kuo, har indikerat att en ny, förbättrad iPad Pro kan släppas under 2021 med A14X-kretsen.

Kodnamnen för de nya modellerna är J517, J518, J522 och J523. Varför de är fyra till antalet? Två är vanliga 11- och 12.9-tums med WiFi, två är varianter med 4G/5G-stöd.

Lästips: Apple arbetar på en HomePod med inbyggd skärm

Enligt uppgift kan Apple A14X vara så pass bra att den har prestanda jämförbar med Apple M1-serien. Om det stämmer återstår att se, men det är verkligen något att se fram emot för iPad Pro-serien.

Andra detaljer om nya modellen är att den kan använda mini-LED istället för OLED till skärmpanelen. Samt att surfplattan kan använda Thunderbolt med kompatibilitet med USB-C.

En annan nyhet är att senaste beta-versionen av macOS 11.3 Big Sur har referenser till två ännu osläppta iMac-modeller. Två datorer som kan använda Apple M1-processorn, eller en nyare variant av den.

Kodnamnen som hittats är “iMac 21,1” och “iMac21,2.” vilka båda refererar till ännu osläppta modeller.

Bland nyheterna, förutom M1-processorn, förväntas de nya iMac-modellerna ha tunnare kanter runt skärmen, ett omarbetat chassi och en mer Pro Display XDR-inspirerad design.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.