Apple arbetar på en HomePod med inbyggd skärm

Nytt rykte pratar om smartskärm och HomePod i ett – med kamera & FaceTime-stöd

google nest hub

En smarthögtalare med inbyggd skärm från Apple? Det låter som en dröm för många – och kanske är det också vad Cupertino-företaget arbetar på.

Enligt en ny rapport så kan Apple ha en Google Nest Hub-liknande pryl på ritbordet. En produkt som skulle kunna användas tillsammans med HomePod Mini och den inbyggda sensor som finns inaktiverad i högtalaren.

Lästips: Apple slutar tillverka HomePod – behåller HomePod Mini

Användningsområdena för en HomePod med inbyggd skärm är många. Bara titta på Nest Hub och hur användbar den är med den praktiska informationen och stödet för Google Assistant.

Röststyr dina smarta hem-prylar, kolla vädret direkt på skärmen, ha videosamtal och kolla favoritreceptet när du lagar mat. Eller varför inte se vem som ringer på dörren med din kameraringklocka?

Visst kan du ha en iPad istället om du vill, en stationär skärm som är billigare har flera fördelar. Och nu när första generationens HomePod har gått ur tiden så finns utrymme för en ny, förbättrad högtalare med en pekskärm.

Lästips: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

Det är Bloombergs Mark Gurman som var först med att rapportera om den kommande produkten. Det är dock många oklarheter som återstår och Apple har, som vanligt avböjt att kommentera deras nyhet.

Exakt vad som kommer och när återstår alltså att se. Räkna inte med att se den nya produkten förrän under årets senare del. Kanske vid iPhone-evenemanget senare under hösten 2021?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.