Nu uppdateras Moto 360 Gen 3 med Wear OS H-MR2

motorola moto 360 gen3 2020

Den som köper en Apple Watch vet att smartklockan får regelbundna uppdateringar i flera år. Med Wear OS däremot är det lite på vinst och förlust vad man får i sin smartklocka.

Det gäller inte minst senaste modellen i Moto 360-serien. En modell som visserligen har viss Motorola-märkning kvar, men som egentligen är tillverkad av ett företag som heter eBuyNow.

Lästips: Smartklockor från Fossil får ny mjukvara – uppdateras med Wear OS H-MR2

Och är det något som eBuyNow knappast varit duktiga på så är det att underhålla mjukvaran i Moto 360. På ett halvår har smartklockan inte fått en enda större uppdatering. Och det är så klart till många användares stora förtret.

Tacksamt nog så har äntligen börjar röra lite på sig och idag har utrullningen av Wear OS H-MR2 påbörjats till Moto 360.

Med Wear OS H-MR2 får Moto 360 bättre 4G/LTE-stöd, prestandaförbättringar, en enklare parkopplingsprocess och många fler nyheter. Det är helt enkelt en rejäl uppdatering.

Uppdateringen är inte exklusiv för Moto 360. Den har funnits tillgänglig på andra modeller från exempelvis Fossil och Suunto i flera månader. Med det sagt så är det inte heller överväldigande många som uppdaterats till Wear OS H-MR2 i och för sig – inte än.

Nämnvärt är att Moto 360 använder gamla Snapdragon Wear 3100. Du får alltså inte alla fördelar som nyare Snapdragon Wear 4100 erbjuder, med eller utan uppdateringen. Vi vet att eBuyNow arbetar på minst en ny smartklocka med Qualcomms nyare systemkrets, när det kommer är dock inte klarlagt.

Lästips: Oppo Watch uppdateras med Wear OS H-MR2 (december 2020)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.