Använd Sony ZV-1 som webbkamera till din dator – nytt verktyg från Sony

sony zv 1 1
Bildkälla: Sony

Sony släpper ett gratisverktyg till PC för att ansluta kompaktkameran ZV-1 som en webbkamera. Verktyget släpps under juli månad och ökar funktionaliteten för den populära vloggkameran.

Det är smått pinsamt av Sony att inte bygga in stöd för webbkameraanvändning från start i ZV-1. Kameran är specifikt designad för vloggare som spelar in sig själv, så att modellen inte har funktionalitet för PC-anslutning som webbkamera är bara konstigt.

Andra tillverkare som Canon, Nikon, Panasonic och Fujifilm har alla redan mjukvara för att göra deras spegellösa kameror till webbkamera med en PC. För att hänga med på marknaden tar Sony nu samma steg för ZV-1 – även om det återstår många frågetecken.

A lot of people will also enjoy the ZV-1 as a webcam when connecting it to a PC via USB. We will deliver a new Desktop application in July to enable this.

Kenji Tanaka, Sony VP

Med ett gratisverktyg till datorn kan du använda din ZV-1 som en webbkamera. Men det är oklart om det bara gäller Windows eller om mjukvaran även släpps till macOS. Det är inte heller klarlagt om datorn registrerar kameran som en faktiskt webbkamera, eller om Sony tänker ”fuska” med IBS och en speciell plugin (som Panasonic har gjort med sina kameror).

I skrivande stund finns inte gratisverktyget tillgänglig. Så fort Sony lanserar mjukvaran uppdateras artikeln med korrekta länkar och mer information.

Lästips

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.