55 miljoner nerladdningar av Games of Thrones S8E1

gameofthrones s8 poster

Första avsnittet av Game of Thrones åttonde säsong laddades ner otroliga 55 miljoner gånger – på bara 24 timmar. Detta enligt analytikerfirman MUSO som analyserade piratkopieringen av avsnittet över torrentsite, nerladdningar och liveströmmar.

Intresset för Game of Thrones har varit skyhögt inför släppte av första avsnittet. Åttonde säsongen är den sista för serien och vi får äntligen den spännande kulmen efter sju säsongers uppbyggd spänning.

Och 55 miljoner piratnerladdningar på bara 24 timmar vittnar tydligt om hur stort intresset är. Störst intresse har det varit kring olagliga liveströmmar av avsnittet.

  • 76,6 procent: Olagliga liveströmmar
  • 12,2 procent: Vanliga nerladdningar
  • 10,8 procent: Torrentnerladdningar
  • 0,5 procent: Privata torrentsajter

Det hela kan jämföras med den officiella siffran för antalet lagliga tittare på HBO. Den stannar på ”endast” 17,4 miljoner, fördelat över tre plattformar.

  • 11,8 miljoner: Traditionell TV-visning
  • 5,6 miljoner: Strömmat över internet

Och vilka länder var då mest piratbenägna? Om vi frågar MUSO ligger Indien och Kina i topp. På tredjeplats kommer HBO:s hemmanation USA.

Efterhand som fler avsnitt släpps kommer intresset att öka allt mer, och vi skulle inte bli förvånade om HBO slår alla tittarrekord när vi närmar oss det sista avsnittet någonsin. Tittar du på Game of Thrones? Tittar du lagligt eller laddar du ner? Skriv gärna en kommentar och berätta om hur du tänker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.