Xiaomi Mi Mix 4 har selfiekamera i skärmen & supersnabb laddning

xiaomi mi mix 4 press 7

Xiaomi Mi Mix 4 är en minst sagt spännande mobiltelefon. Modellen står ut från mängden med en kamera inbyggd i skärmen och supersnabb laddning.

Xiaomi presenterade sin nya mobiltelefon på ett evenemang i Kina under fredagen. Där visades flera tunga nyheter som ska göra Mi Mix 4 till ett mer intressant val än vad konkurrenterna kan erbjuda.

Läs mer: Nu är Xiaomi större än Samsung på mobiltelefoner i Europa

Mi Mix 4 har en ny skärmpanel med HDR10+ & Dolby Vision

Bland annat visades en ny selfiekamera på framsidan som är inbyggd i skärmen. Den är mycket väl dold och har inte ens ett hål som många andra använder. Den sitter helt underskärmen, dold för dina ögon.

För att möjliggöra den nya kameran så använder den 6,7 tum stora skärmen en ny, flexibel AMOLED-skärm med en ny pixeluppsättning som ska släppa in tillräckligt med ljus till kameran.

Skärmen har upplösningen 1080 x 2400 pixlar som ger en extrem pixeltäthet på 400 ppi och stöder såväl HDR10+ som Dolby Vision.

Skärmen klarar även visning i 120 Hz vilket är perfekt för gaming när du vill ha en skarp och fin bild även i riktigt snabba situationer med många rörelser på skärmen.

Läs mer: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Använder snabba Snapdragon 888 Plus

Under skärmen sitter en snabb Snapdragon 888 Plus-processor från Qualcomm. Den ackompanjeras av 12GB RAM-minne (LPDDR5) och 512GB lagringsutrymme (UFS 3.1)

På baksidan av keramik sitter en högupplöst huvudkamera på 108 megapixel. Kameran har en sensorstorlek på 1/1,33 tum och har optisk bildstabilisering samt en maximal bländare på f/1,95.

Vid sidan av huvudkameran sitter en telelins på åtta megapixel som klarar 5x optisk zoom. Även denna kamera har optisk bildstabilisering. Det finns även en ultravidvinkelkamera på 13 megapixel med 120 graders bildvinkel.

Selfiekameran under skärmen på framsidan är betydligt blygsammare än huvudkameran med sin 20 megapixelsensor.

Läs mer: Xiaomi Mi Box 4S Pro – mediaspelare med 8K-stöd & HDMI 2.1

Stort battery med supersnabb laddning

Batteriet i Mi Mix 4 är på 4 500 mAh och klarar snabbladdning på 120 watt respektive 50 watt beroende på om du använder kabel eller trådlöst.

Om du laddar med maximal hastighet över kabel så får du 80 procents batterikapacitet på bara 10 minuter. Full laddning tar bara en kvart.

Med trådlös laddning tar det 28 minuter att få full laddning från att batteriet är helt urladdat.

Det finns inga officiella priser för svenska återförsäljare i skrivande stund. Omräknat kan en importerade Mi Mix 4 kostar i runda slängar 8 500 kronor inklusive moms. Exakt vad siffran blir återstår dock att se.

Xiaomi Mi Mix 4 släpps den 16 augusti på utvalda marknader. Det kommer en internationell lanseringen, men när det sker vet vi inte idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.