Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Bästa aktivitetsarmbandet för sina kronor 2021

mi smart band 6 04

Xiaomi Mi Band 6 är ett billigt, men funktionsrikt aktivitetsarmband som släpptes i mars 2021. Den nya modellen har en 1.56-tums AMOLED-skärm, 14 dagars batteritid och kan mäta syremättnaden i blodet.

Aktivitetsarmbandet lanserades i samband med att Xiaomi presenterade de nya mobiltelefonerna i Mi 11-serien. Med Mi Band 6 bildar de den nya produktserien för 2021.

Xiaomi Mi Band 6 är den officiella efterföljaren till Mi Band 5 som släpptes under 2020. Nya modellen har flera förbättringar som gör Mi Band 6 till ett mer prisvärt och kompetent alternativ på marknaden.

mi smart band 6 02

Det här är vad Mi Band 6 erbjuder

Mi Band 6 har en stor 1.56-tums AMOLED-skärm – en ökning med hela 42 procent (!) jämfört med skärmen i Mi Band 5.

Under skärmen sitter ett batteri som har 14 dagars batteritid. Batteriet laddas via en så kallad magnetport. Hela konstruktionen är designad för att klara nedsänkning i vatten ner till 5 ATM, eller runt 50 meter.

När du mäter dina dagliga aktiviteter eller träningar så finns 30 förinstallerade träningstyper att välja på. Det är många fler än de 11 typer som Mi Band 5 har.

Bland annat kan du välja löpning utomhus, powerwalks, cykla både inomhus och utomhus, samt att springa på löparband. Vill du testa hur vattentålig din Mi Band 6 är så finns även en träningstyp för simning.

mi smart band 6 05

Mäter syremättnaden (SpO2) i blodet

En stor nyhet med Mi Band 6 är att aktivitetsarmbandet har en sensor för mätning av syremättnaden i blodet.

Det är ett stort steg framåt för Mi Band-serien då SpO2-mätning hittills bara finns i dyrare smartklockor, sportklockor och fitnessarmband från exempelvis Apple, Garmin och Fitbit (numera Google).

Andra mätningsmetoder som Mi Band 6 klarar är pulsmätning, stegräkning och sömnmätning.

För sömnmätning kan aktivitetsarmbandet hålla koll på dina sömncykler, kvaliteten på andningen när du sover samt när du tar tupplurar.

Så mycket kostar Xiaomi Mi Band 6

Rekommenderat pris för Mi Band 6 är 45 euro, eller runt 460 kronor.

Det är en bra bit mer än vad Mi Band 5 kostar idag. Eller mer specifikt 53 procent mer eftersom fjolårets modell kostar runt 300 kronor idag.

Notera att Mi Band 6 finns i en variant med NFC-stöd, men den går bara att köpa i Kina. Du kan alltså inte använda kontaktlösa betalningar med det här aktivitetsarmbandet.

Lansering sker i mars och Mi Band 6 finns i svenska butiker inom kort.

Bra att veta om Xiaomi Mi Band 6

Går det att byta armband på Mi Band 6?

Ja, det går att byta armbandet. Perfekt när originalbandet som följer med Mi Band 6 blir slitet eller bara ofräscht. Det gör också att du kan byta till ett mindre eller större armband om det behövs.

Hur mycket kostar Mi Band 6?

Vid lanseringen kostade aktivitetsarmbandet runt 600 kronor. Idag ligger priserna mellan 350 och 400 kronor beroende på butik.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.