Så många prenumeranter har Disney+ idag (augusti 2021)

En bra bit kvar om Disney vill slå Netflix

Disney

Filmtjänsten Disney+ växer snabbt och har idag 116 miljoner prenumeranter. Det betyder att tjänsten slår analytikernas siffror – och det rejält.

Analytikerna trodde att Disney+ ”bara” skulle växa till mellan 112 och 115 miljoner prenumeranter. Istället stannade siffran på 116 miljoner.


Läs mer: Få Disney+ helt gratis i 6 månader med Amazon Music Unlimited

Det betyder att Disney+ har 12,4 miljoner fler prenumeranter idag jämfört med perioden april till juni. En kraftig ökning med 11,5 procent.

Luca och Loki bland de populäraste filmerna och serierna

Som draghjälp för att nå den höga siffran finns flera tunga skådespelare, filmer och serier som lockar prenumeranterna.

De mest populära idag är exempelvis Pixar-filmen Luca, live-action-filmen Cruella och serien Loki med Tom Hiddleston i huvudrollen.

Försäljningen av premiumfilmen Black Widow har också bidragit till hur bra Disney+ går just nu. Enligt Disney drog filmen in 60 miljoner dollar bara under öppningshelgen. Det är utöver de 158 miljoner dollar som filmen drog in från biograferna.

Läs mer: Disney Plus kommer inte att bli reklamfinansierad

Disney har även detaljerat hur bra det går för företagets andra tjänster, Hulu och ESPN Plus.

Hulu har totalt 42,8 miljoner prenumeranter medan ESPN Plus ligger på betydligt blygsammare 14,9 miljoner.

Långt kvar om Disney+ ska slå Netflix

Jämfört med Netflix som har 209 miljoner prenumeranter världen över så har Disney+ lång väg kvar till tronen. Men ha i åtanke att Disney+ bara är två år gammal medan Netflix har funnits sedan 2007.

Och Disney har ett riktigt attraktivt utbud i sina många serier; exempelvis Marvel och Star Wars. För att inte tala om alla barnfilmer från studion Pixar.

Läs mer: Disney+ får nytt pris under 2021 – ökar med 30 procent

Disney har som målsättning att ha mellan 230 och 260 miljoner prenumeranter fram till 2024.

Om vi tittar på den lägsta siffran så är det en ökning med 98 (!) procent jämfört med idag. Och den ökningen ska ske på bara tre år.

Lycka till Disney och Disney+. Lycka till.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.