Disney+ får nytt pris under 2021 – ökar med 30 procent

Ökar från 69 till 89 kronor per månad

Disney

Disney+ får en ny, högre prislapp från och med februari 2021. Den som vill kolla på filmer från Disney får betala 30 procent mer under nästa år jämfört med när tjänsten släpptes under 2020.

  • Kostar 89 kronor från 23 februari 2021
  • Ska finansiera flera nya filmer
  • Gamla kunder får uppskov med nya priset till hösten 2021

Läs mer: Siffrorna: Så bra går det för Disney Plus i Sverige

Prisökning med 30 procent i februari

Disney Nordens kommunikationschef Aurora Stark bekräftar till Dagens Media att nya priset på Disney+ är 89 kronor per månad.

Prisökningen på nära 30 procent sker den 23 februari för alla nya användare. Befintliga får behålla sitt gamla pris på 69 kronor fram till den 23 augusti.

Anledningen till prishöjningen är att utbudet ökar när material från bland annat 20th Century Fox läggs till.

Nya filmer och serier till Star Wars och Marvel

Disney arbetar även på flera nya filmer och serier, bland annat i Star Wars- och Marvel-universumet. Och allt måste finansieras på något vis.

Disney räknar inte med att filmtjänsten ska gå med vinst förrän under räkenskapsåret 2024, så det är knappast förvånande att priset måste gå upp.

Läs mer: Föräldrakontroll till Disney+

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.