Nvidia försöker styra det redaktionella innehållet på tekniksajter

Nvidia Logo

Nvidia har meddelat att de inte längre tänker skicka recensionskort till en tekniksajt för att denne inte skriver redaktionellt innehåll så som företaget vill.

I ett meddelande till webbsajten och YouTube-kanalen Hardware Unboxed skriver Nvidia att de inte längre får ta del av recensionsexemplar av GeForce Founders Edition.

Anledningen? Nvidia påstår att Hardware Unboxed inte har samma syn som Nvidia, gamers och resten av industrin. Enligt företaget fokuserar Hardware Unboxed för mycket på fel tekniker kring grafikkorten.

Nvidia have officially decided to ban us from receiving GeForce Founders Edition GPU review samples

Their reasoning is that we are focusing on rasterization instead of ray tracing.

They have said they will revisit this “should your editorial direction change”.

Twitter

Vi pratar så klart om “ray tracing” som Nvidia gärna trycker på lite extra för. En teknik som gör det möjligt att få snyggare ljussättning, finare reflektioner och mer naturtrogna skuggor. Enligt Nvidia fokuserar inte Hardware Unboxed tillräckligt på ray tracing.

Vi förstår att Nvidia gärna ser mer fokus på deras senaste tekniker, men att försöka styra det redaktionella innehållet är farligt och kortsiktigt det dummaste de kan göra.

Efter den här påtryckningen där en partner till Nvidia har kastats ut efter 20 års samarbete är risken stor att andra som recenserar Nvidias kort blir misstrodda framöver.

Misstrodda eftersom det nu föreligger en risk att recensenterna känner en press om att skriva mer och snällare om Nvidias prylar för att få behålla sin goda status hos företaget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.