Xiaomi Mi Box 4S Pro – mediaspelare med 8K-stöd & HDMI 2.1

xiaomi mi box 4s pro 2020 kvalitet lag

Xiaomi har lanserat Mi Box 4S Pro. En mediaspelare som står ut från mängden med stöd för upplösningen 8K och HDMI 2.1. Det här kan vara en mycket tung konkurrent till populära Nvidia Shield TV.

Efter succén med Mi Box 4S och Mi Box Box S kommer nu en ny, uppgraderad modell med betydligt kraftfullare hårdvara. Mi Box 4S Pro är en 8K-kapabel modell, HDMI 2.1 och en prislapp runt 530 kronor (omräknat från kinesiska yuan).

Även om Mi Box 4S Pro är officiellt lanserad så saknar vi än så länge många detaljer om mediaspelaren. Känt är att den har 2 GB RAM-minne och 16 GB lagringsutrymme under det platta, vita skalet. Men processorn är ännu okänd.

Andra kända detaljer är att Mi Box 4S Pro har MIUI-gränssnittet samt stöder Dolby Audio och DTS Sound. Men efter det tar informationen stopp. Xiaomi håller än så länge hårt i specifikationerna, vilket är både förvånande och lite oroväckande.

xiaomi mi box 4s pro 2020 kvalitet medel

Att Mi Box 4S Pro stöder 8K-upplösning och har HDMI 2.1 är så klart välkommet. Men hur är det egentligen med prestandan? Kommer mediaspelaren klara så hög upplösning utan att upplevelsen blir lidande?

Vi vet inte heller om nya modellen släpps utanför den kinesiska marknaden. Om det blir aktuellt kan du inte räkna med ett pris under tusenlappen. 399 yuan är visserligen bara 530 kronor, men sen tillkommer moms och påslag från svenska butiker.

Lästips: Xiaomi samlar stora mängder data om mobilanvändarna

Specifikationer för Mi Box 4S Pro

EgenskapMi Box 4S ProMi Box S 4K
xiaomi mi box 4s pro 2020 kvalitet medelxiaomi mi box s 4k 2020
Maximal upplösning8K4K
Maximal bildvisningsfrekvens120 Hz60 Hz
HDMI-versionHDMI 2.1HDMI 2.0
RAM2 GB2 GB
Lagringsutrymme16 GB8 GB
LjudstödDolby Audio
Dolby DTS
Dolby Digital Plus
DTS
FjärrkontrollMedföljerMedföljer
Cirkapris399 yuan
(cirka 530 kronor)
Cirka 800 kronor

Läs mer om nyheten här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.