Styr Nest WiFi med Home-appen – WiFi-appen tas bort i juni 2021

google nest wifi 2019 1

Om du använder Google Nest WiFi i hemmet så måste du snar använda Home-appen när du hanterar hemnätverket. Google pensionerar nämligen den vanliga WiFi-appen sommaren 2021.

Anledningen till att din Nest WiFi-app tas bort är enkel. Google vill slå ihop alla sina funktioner och lösningar så att de finns på en och samma plats.

Lästips: Nest WiFi får stöd realtidskoll av bandbreddsanvändning

Och den platsen är Google Home för Android och iOS. Google har arbetat på övergången ända sen 2019 och när den sker är det i två faser:

  1. 25 maj: Stora delar av funktionaliteten i din WiFi-app slutar fungera. Från det här datumet kan du börja använda Home-appen för att se status och funktionalitet för Nest WiFi.
  2. Juni: Vid en ännu okänd dag under juni månad slutar WiFi-appen att fungera helt. Nu MÅSTE du börja använda Home-appen om du vill kunna styra hemnätverket som normalt.

Google har lovat att övergången inte ska betyda att användarna förlorar funktioner från WiFi-appen.

Istället vill företaget erbjuda mer funktionalitet. Bland annat genom att koppla ihop röststyrningen från Google Assistant med Nest WiFi.

Lästips: Stabilare Google Wifi och Nest Wifi med ny mjukvara – nu bättre på att optimera nätverket

När du använder Home-appen efter juni månad kan du exempelvis röststyra internetanslutningen om du vill, testa din nuvarande nätverkshastighet och visa ett gästlösenord på en Nest Hub (om du har en sådan i hemmet).

Migrerera dina WiFi-enheter till Home-appen

Det är enkelt att flytta alla dina WiFi-enheter till Home-appen. Det tar några minuter och du kan inte ångra dig när du har påbörjat processen.

Du kan ta del av tydliga instruktioner på svenska via Googles officiella supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.