Både Google Wifi och efterföljaren Nest Wifi har fått en uppdatering med ny mjukvara som förbättrar mesh-produkternas funktionalitet med instabila internetanslutningar.


Vad uppdateringarna gör är att optimera hur mesh-produkterna hanterar vissa typer av internettjänster när internetanslutningen har låg hastighet eller är instabil med många tappade paket.

Det handlar främst om prioritering och optimering för videotjänster, spelsessioner och andra online-aktiviteter som pågår samtidigt, och som mesh-produkterna måste hantera olika för att ge en optimal upplevelse.

Sanjay Noronha är produktansvarig för Google Nest-serien och han säger så här (fritt översatt av oss) i ett blogginlägg:

Som produktansvarig för Google Nest så är jag en total WiFi-nörd. Jag älskar att hjälpa andra lösa sina WiFi-problem och få ut mesta möjliga från deras routrar – och det inkluderar min egen familj. Jag har två tonårssöner som går i skola via internet medan jag själv arbetar hemifrån, från mitt matbord. Vi kan nog säga att jag är ett fan av allt som ger mitt hem en WiFi-förbättring.

Andra förbättringar med uppdateringarna är förbättringar kring stabilitet och säkerhet; Google går inte in i detalj på nyheterna här, men det låter som generella buggfixar och optimeringar.

Uppdateringarna installeras automatiskt i bakgrunden och du behöver inte göra något manuellt.

Kategoriserad i: