Nest WiFi får stöd realtidskoll av bandbreddsanvändning

google nest wifi 2019 1

Använder du Google Nest WiFi i hemmet? Då är det dags att uppdatera Home-appen i telefonen – för Google har lagt till en ny funktion som ger realtidsdata över nätverkstrafiken.

Vad det betyder är att du nu kan se hur mycket bandbredd som förbrukas i hemnätverket. Både i realtid och med olika tidsintervaller (1 dag, 7 dagar, 30 dagar).

Lästips: Stabilare Google Wifi och Nest Wifi med ny mjukvara – nu bättre på att optimera nätverket

Och det är inte bara för den totala förbrukningen, utan du kan även se enskilda enheter. Perfekt om du vill felsöka eller bara är nyfiken på vilka prylar som är mest aktiva i nätet.

google nest wifi home app realtid data 2021
Sidan för realtidsmätning av brandbredd. Bildkälla: 9to5google

En annan, mindre nyhet är att appen nu visar de 15 senaste hastighetstesterna istället för bara sex tester.

För att få nyheterna till Nest WiFi så krävs att du använder Home 2.34 eller senare i mobilen. Du uppdaterar till senaste versionen via Google Play Store eller Apple App Store som vanligt.

Nämnvärt är också att Home 2.34 lägger till stöd för andra generationens Nest Hub. Här är den officiella beskrivningen av nya versionen:

  • Få mer statistik om Google Wifi- och Nest Wifi-enheter med de nya diagrammen för användning och hastighet. Håll koll på hur mycket data som används i nätverket och se en realtidsvy av uppladdnings- och nedladdningstrafik för hela nätverket och varje enhet i det.
  • Välj vilka typer av händelser du vill se i hemflödet. Kom igång genom att trycka på ikonen uppe till vänster i hemflödet.

Nya Nest Hub är en förbättrad smartskärm med sömnmätning, kraftfullare högtalare, fler mikrofoner och stöd för geststyrning. Läs mer om nya Nest Hub här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.