Microsoft fixar skrivarkrascherna i Windows 10 med KB5001566

microsoft windows 10 logo 2019

Microsoft har släppt en ny uppdatering till Windows 10 som ska fixa de allvarliga krascherna som drabbar användare med skrivare. Uppdateringen är redo idag och finns att installera via Windows Update.

Vi har tidigare skrivit om uppdateringarna KB5000802 och KB5000808 som kraschar Windows 10 om användaren har installerat skrivardrivrutiner från vissa tillverkare.

Lästips: Stäng av program som startar med Windows 10 – 4 enkla sätt

Rekommendationen då var att avinstallera uppdateringarna för att slippa problemet, men nu har Microsoft äntligen en officiell lösning. Och det är…ännu en uppdatering till Windows 10.

Den lilla uppdateringen heter KB5001566 och den enda fixen är just för skrivarproblemet. Så här skriver Microsoft på sin officiella webbsajt:

Addresses an issue that might cause a blue screen when attempting to print to certain printers using some apps and might generate the error, APC_INDEX_MISMATCH.

För att installera uppdateringen gå du till Startmenyn > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Se till att KB5001566 är markerad och installera uppdateringen.

När allt är klart kan du återansluta din skrivare och prova en utskrift. Fungerade det? Voila, förhoppningsvis får du problemfria utskrifter ett tag framöver!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.